Alles in 1 pakketten razend populair

22 april 2016
22 april 2016 Alles in een pakket

De wereld van het internet is snel veranderd en de technologie gaat nog sneller! Daardoor zijn er voor huishoudens ook veel zaken veranderd rondom het internet. Zo werden er vroeger drie verschillende abonnementen afgesloten; internet, bellen en televisie. Door de verschuiving van SMS naar mobiel internet moesten alle telecomproviders hun verdienmodellen wijzigen en zijn ze allemaal opzoek naar klanten en willen ze aan één klant zoveel mogelijk verkopen. Vanuit die gedachte is het alles in een pakket geïntroduceerd.

Alles in een pakket

Alles in 1 pakketten; hoe en wat?
Wat is een alles in 1 pakket nou precies en wat veranderd er voor de consument? Een alles in 1 pakket zegt het eigenlijk al, alle diensten die voorheen via losse abonnementen te verkrijgen waren zijn nu in één pakket gegoten onder de naam: “alles in 1”. Voor de consument veranderd er overigens niets tot vrij weinig, zeker niets negatiefs. Doordat alle diensten nu bij één provider zijn wordt er een pakket korting gehanteerd en profiteert de klant dus van korting. Daarnaast is er bij eventuele problemen slechts één contactpersoon en kunnen de problemen dus sneller verholpen worden, vrijwel alles is positief! Enkel voor de telecomproviders is het een hevige concurrentiestrijd die in veel gevallen puur draait om de prijs.

Overige ontwikkelingen binnen (mobiel)internet
Verdere ontwikkelingen zijn natuurlijk de ontwikkeling van 4G internet. Tegenwoordig heeft bijna iedere provider de mogelijkheid om 4G mobiel internet te leveren waar dat enkele jaren geleden nog uniek was. De grote providers als T-Mobile, Vodafone en Tele2 leveren zelfs 4G netwerk met landelijke dekking en zijn dus ver ontwikkelt.
Er wordt al gezegd dat er straks in 2020 niemand meer met 3G loopt aangezien 4G dan de standaard is en er 5G geïntroduceerd gaat worden.  We zijn erg benieuwd, de tijd zal het leren!