21 november 2018 Alles in een pakket

Het is natuurlijk heerlijk om zonder reclameblokken te genieten van een televisieserie of een film welke je eigenlijk nergens anders kunt bekijken. Netflix maakt het mogelijk. Een op de drie huishoudens heeft een abonnement op Netflix, zo blijkt uit onderzoeken. Het is een streamingdienst uit Amerika waarmee je vele tv series kunt bekijken. Denk aan Narcos, The Crown, 13 Reasons Why en vele andere mooie series. Ondanks de populariteit van Netflix is het ouderwetse tv kijken nog niet weggedrukt. Het wint het nog altijd van Netflix.

Eigenlijk zijn er meer Netflix kijkers

Waar de officiële cijfers aangeven, dat een derde naar Netflix kijkt is het daadwerkelijke aantal nog veel hoger. Het is namelijk zo, dat veel Netflix gebruikers het account op meerdere schermen delen. Het is ook zo, dat hierdoor het abonnement buiten het gezin wordt gedeeld. Als de verwachtingen kloppen dan kijken er vijf miljoen mensen naar Netflix in ons land.

Stabiel en zeker!

Het aantal televisiekijkers is al vele jaren stabiel. In 2013 is Netflix op de markt gekomen in Nederland. Het aantal mensen wat door de jaren heen tv kijken is wel gedaald geeft het Kijkonderzoek aan. Veel mensen kijken vaak televisie achteraf. De meeste mensen, die veel tv kijken zijn 50 jaar of ouder. Netflix zit in een ander deel van de markt en richt zich op de meer jongere tv kijkers.

Wanneer we in de toekomst minder non fictie gaan kijken, zoals het nieuws en actualiteiten programma’s dan kan het aantal nog gaan verschuiven. Voor nu is het echter nog niet weg te denken. Nu kijkt men gemiddeld per dag 178 minuten traditionele tv en 84 minuten Netflix. Het moge duidelijk zijn, dat er nog veel moet gebeuren als Netflix het wil overnemen.

Een goed alles in een pakket

Het is natuurlijk belangrijk om een goed alles in een pakket te hebben. Anders kun je geen tv en ook geen Netflix ontvangen. Voor Netflix heb je immers internet nodig. Vergelijk de verschillende pakketten op onze site om een goed allesineenpakket af te sluiten, waar je volop kwaliteit krijgt en niet teveel betaald.